Utforska Skogsträdgårdar: Öppna Föreläsningar

Kom till Bobrunna Gård och låt dig inspireras av 3 inspirerande föreläsare -  helt utan kostnad!

Bobrunna Gård har beviljats 100 000 kr i stöd för en förstudie med syftet att utarbeta en handlingsplan och etablera en förening för att driva och skapa en allmän skogsträdgård. En del av det beviljade stödet kommer även att användas för att arrangera kostnadsfria föreläsningar och workshops öppna för allmänheten. Initiativet syftar till att engagera samhället och sprida kunskap för att inspirera lokala initiativ kring matproduktion och ekosystemtjänster.

Kom till Skyttorp och låt dig inspireras av 3 inspirerande föreläsare –  helt utan kostnad!

Det är med glädje vi delar nyheten om tre kostnadsfria föreläsningar organiserade av Bobrunna gård, som en del av deras strävan att sprida kunskap och engagera samhället kring hållbar matproduktion och landsbygdsutveckling.

Adress: Knypplanvägen 11, Skyttorp, Uppsala kommun

Föredraget är gratis men anmälan krävs. Mer info och länk till anmälningsformulär här: https://bobrunna.se/#Evenemang

 

Om föreläsningarna:

”Trädgårdstrollet”

Jasmine Waara  – Onsdag 28 Februari kl. 19 

Jasmine Waara, känd som ”Trädgårdstrollet”, är en erfaren pomolog som kommer att guida deltagarna genom planeringen av trädgårdsodling av frukt och bär. Genom att dela med sig av sin kunskap om både vanliga och ovanliga sorter, kommer Jasmine att visa hur man kan sträcka skördesäsongen för att maximera skörden och njutningen av egenodlade frukter och bär.

 

”Nötodlarens handbok”

Philipp Weiss- Onsdag 6 Mars kl. 19 

Philipp Weiss, bosatt i Puttmyra Skogsträdgård i södra Dalarna, kommer att dela med sig av sin erfarenhet av skogsträdgårdsodling och nöt- och fruktodling i nordiska klimat. Med över 200 arter träd, buskar och klängväxter i sin trädgård, kommer Philipp att visa att det är möjligt att odla nötter nästan överallt i Norden.

 

”Meningen med landet”

David Jonstad – Måndag 22 April kl. 19 

David Jonstad, författare, föreläsare och frilansjournalist, kommer att berätta om sitt livsval att lämna storstaden för ett liv på landet och vad detta har lärt honom om meningen med tillvaron. Han kommer även att diskutera hur vi kan möta dagens utmaningar genom en omställning som gynnar både vårt eget välbefinnande och planetens hälsa.

 

Vi uppmuntrar alla som är intresserade av hållbar matproduktion, landsbygdsutveckling och personlig omställning att delta i dessa inspirerande föreläsningar.

Mer om projektet som genomförs av Bobrunna Gård kommer att läggas upp under ”Projekt” inom kort. Håll utkik!