Livsmedelsberedskap i Sigtuna- Beredskapsveckan

Upplandsbygd, Sigtuna kommun och Herresta Lada bjuder in till en morgon och förmiddag på trivsamma Herresta Lada där vi kommer att jobba vidare med det mycket aktuella ämnet livsmedelsberedskap. Med fokus på Sigtuna kommun.

LIVSMEDELSBEREDSKAP I SIGTUNA

-LOKAL PRODUKTION OCH LOKALA UPPKÖP

 

Föreläsningar och workshop

Vill du vara med och utveckla Livsmedelsberedskapen i Sigtuna?

Är du matproducent eller sköter du inköp av mat till ditt företag eller annan verksamhet? Är du beslutsfattare eller tjänsteman på kommunen som vill accelerera arbetet med livsmedelsberedskap? Eller är du intresserad av frågor kring lokal mat och livsmedelsberedskap?

Då är detta något för dig!

När: Onsdagen 24 september, 2025

Tid: 08.00-12.00 (Vi bjuder på frukost och lunch)

Plats: Herresta Lada, Odensala.

Anmäl dig här!

Program: se längre ner

Arrangör: Sigtuna kommun, Upplandsbygd Lokalt ledd utveckling och Herresta Lada

Sprid gärna detta och hjärtligt välkomna!

Program:

  • 7.30- Frukost
  • 8.00 Välkomnande från kommunen, Upplandbygd och Herresta Lada
  • 8.10-9.15 Positiva exempel där kommuner jobbat med lokal matproduktion- Södertälje (Helena Nordlund) och Trosa (Ewa Westergren)
  • 9.20-9.55 Positiva exempel inköpare av lokal mat (privata och offentliga)-  restaurang och cateringföretaget ”Johanna och mat” (Johanna Mellberg) och Vallentuna matmarknad (Vallentuna kommun och Langhards lantbruk)
  • 10.00-10.15 kaffe och lite prat
  • 10.15-11.45 Work shop: Blandade grupper (producenter, uppköpare, tjänstepersoner, beslutsfattare)
  • 11.45  Redovisning av work shop och sammanfattning
  • 12.15 Bokning av nästa träff
  • 12.20 En god lokal lunch

För Upplandsbygd är det här en del av projektet Vi Ekoprenörer