LIVSMEDELSBEREDSKAP I SIGTUNA
-LOKAL PRODUKTION OCH LOKALA UPPKÖP
Föreläsningar och workshop
Vill du vara med och utveckla Livsmedelsberedskapen i Sigtuna?
Är du matproducent eller sköter du inköp av mat till ditt företag eller annan verksamhet? Är du beslutsfattare eller tjänsteman på kommunen som vill accelerera arbetet med livsmedelsberedskap? Eller är du intresserad av frågor kring lokal mat och livsmedelsberedskap?
Då är detta något för dig!
När: Onsdagen 24 september, 2025
Tid: 08.00-12.00 (Vi bjuder på frukost och lunch)
Plats: Herresta Lada, Odensala.
Program: se längre ner
Arrangör: Sigtuna kommun, Upplandsbygd Lokalt ledd utveckling och Herresta Lada
Sprid gärna detta och hjärtligt välkomna!
Program:
- 7.30- Frukost
- 8.00 Välkomnande från kommunen, Upplandbygd och Herresta Lada
- 8.10-9.15 Positiva exempel där kommuner jobbat med lokal matproduktion- Södertälje (Helena Nordlund) och Trosa (Ewa Westergren)
- 9.20-9.55 Positiva exempel inköpare av lokal mat (privata och offentliga)- restaurang och cateringföretaget ”Johanna och mat” (Johanna Mellberg) och Vallentuna matmarknad (Vallentuna kommun och Langhards lantbruk)
- 10.00-10.15 kaffe och lite prat
- 10.15-11.45 Work shop: Blandade grupper (producenter, uppköpare, tjänstepersoner, beslutsfattare)
- 11.45 Redovisning av work shop och sammanfattning
- 12.15 Bokning av nästa träff
- 12.20 En god lokal lunch
För Upplandsbygd är det här en del av projektet Vi Ekoprenörer
