Blomstrande gemenskap i Skyttorp & omnejd

Mitt i lilla Skyttorp planeras för en spännande satsning på en offentlig, kooperativt driven skogsträdgård. Den 28 februari hölls den första föreläsningen i serien, och det var en kväll fylld av kunskap och inspiration för alla gröna fingrar därute. Vad önskar ni ska finnas här? Vilka funktioner kan den fylla i vår by? Kom och påverka!

I Skyttorp händer det grejer! Mitt i lilla Skyttorp planeras för en spännande satsning på en offentlig, kooperativt driven skogsträdgård, något som vi på Upplandsbygd är stolta över att kunna stödja med finansiering. Den 28 februari hölls den första föreläsningen i serien, och det var en kväll fylld av kunskap och inspiration för alla gröna fingrar därute.

Föreläsningen var ledd av ingen mindre än @trädgårdstrollet Jasmine Waara, en välrenommerad trädgårdsmästare och pomolog. Med sin expertis delade hon med sig av ovärderliga insikter om trädgårdsodling av frukt och bär. Från vanliga favoriter som blåbär och jordgubbar till mer ovanliga sorter – Jasmine gav oss verktygen för att planera en mångsidig trädgård som kan ge skörd över lång tid.

Att kunna skörda och njuta av egna frukter och bär är en fantastisk känsla, och Jasmine visade oss hur vi med rätt planering kan maximera vår skörd samtidigt som vi minimerar ansträngningen. Genom att sträcka skördesäsongen kan vi inte bara öka mängden skörd utan också skapa mer tid för avkoppling i hängmattan – en vinnande kombination!

Vi vill tacka de 66 personer som tog sig tid att delta i föreläsningen och lyssna till Jasmine Waaras inspirerande ord. Det är tydligt att intresset för hållbar odling och trädgårdsarbete är stort här i Skyttorp. Vi är övertygade om att denna entusiasm kommer att bidra till en ökning av frukt- och bärodlingen i norduppland. För er som missade föreläsningen finns det fortfarande möjlighet att ta del av kunskapen genom att följa Trädgårdstrollet, Jasmine Waaras blogg och podd.

Dessutom vill vi påminna er om den kommande workshopen om skogsträdgården i Skyttorp den 24e mars kl 14:00, som arrangeras som en fortsättning av Skogsträdgårdsprojektet som drivs av Bobrunna gård med vår finansiering. För att den här platsen ska bli så bra som möjligt vill vi höra från er – vad önskar ni ska finnas här? Hur används platsen idag, och vilka funktioner kan den fylla i vår by? Kom och påverka! Som ett extra incitament utlovas extra goda bullar. Glöm inte att följa Bobrunna gård för att hålla er uppdaterade om vad som händer i projektet.

Vi vill också passa på att tacka arrangörerna och alla eldsjälar som gör detta möjligt. Era insatser är ovärderliga för att skapa en hållbar omställning lokalt.Tillsammans kan vi göra Skyttorp till en ännu grönare och mer hållbar plats att bo på!