Är du vår nya kollega?

*TJÄNSTEN TILLSATT* Projektledare med intresse för hållbart naturbruk sökes.

Tjänsten är tillsatt juni 2023 – tack alla som sökte!

 

Projektledare med intresse för hållbart naturbruk

Vill du medverka i och utveckla det lokala arbetet mot rikare vatten och landskap i Uppland? Vill du ge föreningar och företag förutsättningar att driva utvecklande projekt som gör bygden de lever i mer attraktiv och hållbar? I heltidstjänsten som projektledare på Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling får du göra allt detta och blir ett viktigt nav i det lokala arbetet. Samtidigt får du utveckla en bredd av färdigheter och kompetenser!

Om du inte hört talas om Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling sen tidigare

Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling är en ideell organisation där ideella, offentliga och privata krafter tar ett gemensamt tag om landsbygdsutvecklingen i kommunerna Knivsta, Sigtuna, Uppsala, Vallentuna och Östhammar. Detta sker genom lokalt ledd utveckling med Leadermetoden, finansierat från bland annat EU och de berörda kommunerna, och med hållbar utveckling som ledstjärna. Organisationens kansli består idag av fem heltidsanställda och ligger i Storvreta, strax norr om Uppsala, som är centralt beläget i verksamhetsområdet med goda kommunikationer. Organisationens nuvarande projektledare för insatsområden riktade mot rikare vatten och landskap ska gå på föräldraledighet i höst och nu letar Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling en vikarie till kansliet.

Vad blir mina uppgifter?

Som projektledare för insatsområdet rikare vatten och landskap kommer du arbeta med att skapa goda förutsättningar för en omställning till ett regenerativt bruk av våra vatten, jordar och skogar. “Rikare” syftar på växt- och djurlivet, kulturarvet, men även långsiktig ekonomisk lönsamhet. Du kommer proaktivt främja ett hållbart brukande som bygger upp ekosystemen så att till exempel mer kol lagras i markerna och den biologiska mångfalden ökar samtidigt som du aktivt jobbar med hela värdekedjan från jord till bord och frågan om återcirkulation av näringsämnen. Du kommer aktivt bidra till ett framtidens Upplandsbygd vars ekosystem är bättre bevarade samt mer produktiva och resilienta.

Utöver detta arbetar du med information och rådgivning samt handläggning av projektansökningar. Du stöttar projektägare och stärker dem i deras arbete. Det kan innebära att facilitera idégenerering, ge råd inom projektledning samt bistå med kontakter. Dessutom arbetar du vid behov med andra delar av verksamheten eftersom du blir en viktig del av en liten arbetsgrupp som samarbetar för att tillsammans nå sina mål.

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du

  • Drivs av att accelerera en hållbar utveckling genom arbete på gräsrotsnivå.
  • Är strukturerad, lyhörd och serviceinriktad.
  • Gillar att samarbeta med andra och bidra till goda relationer.
  • Är van att jobba systemorienterat och leda samverkansprocesser mellan olika självständiga aktörer.
  • Meriterande om du har erfarenhet av projektledning och miljövårdsarbete.
  • Gillar frihet under ansvar.
  • Har en högskoleutbildning inom hållbar utveckling, resiliens, naturresursförvaltning eller motsvarande.
  • Har B-körkort och ibland tillgång till bil.
  • Arbetar bekvämt med både svenska och engelska.

Villkor

Arbetsplats: Kansliet i Storvreta, strax norr om Uppsala, med goda möjligheter till arbete på distans vid behov.

Omfattning: Heltid. Visstidsanställning från och med september 2023 eller tidigare till oktober 2024.

Ersättning: Fast lön och villkor enligt kollektivavtal. Arbetsplatsen tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Rekryteringen sköts helt av Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling, som också besvarar alla eventuella frågor om uppdraget. Rekryteringen sker löpande vilket innebär att urval och intervjuer sker succesivt under annonseringstiden. Så sök redan nu genom att e-posta din ansökan (CV och ett personligt brev, max 1 sida) till verksamhetsledaren sven.uhlas@upplandsbygd.se

 

Kort om uppdraget

Uppdragstyp: Heltidstjänst

Uppdragsgivare: Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling

Ort: Uppsala

Deadline: Löpande rekrytering

Hemsida: www.upplandsbygd.se

 

Kontaktperson

My Sellberg my.sellberg@upplandsbygd.se

Sven Uhlås sven.uhlas@upplandsbygd.se