Film om hållbar omställning

Personlig och vacker inspiration för hållbar omställning genom lokalt ledd utveckling!

Vill du inspireras av en förhoppningsfull film om omställning tillsammans med andra?

I filmen Avtryck – filmen om hållbar omställning – får du följa med till 13 projekt på 13 olika platser i Sverige där engagerade människor arbetar för en hållbar omställning genom lokalt ledd utveckling. Hjälp till så att fler blir engagerade, dina initiativ gör skillnad!

Vi vet att det finns många omställare, entreprenörer och lokala eldsjälar som är engagerade i en positiv samhällsutveckling i vårt område. Tillsamman blir vi starkare!

Om du på din plats i Upplandsbygds område har en lokal och utrustning för att visa filmen så står Upplandsbygd för kostnaden att hyra filmen. Efter filmen ger vi exempel på hur Upplandsbygd kan stötta olika omställningsinitiativ med goda råd och finansiering. Men vilka är Upplandsbygd?

Upplandsbygd stöttar och utvecklar era initiativ, finansierar lokala utvecklingsprojekt och bygger nätverk och kunskap. Tillsammans har vi kraft att skapa en hållbar omställning genom lokalt ledd utveckling! Men är filmen så pass bra så att den är värd att rekommendera andra?

Efter premiärvisningen förra veckan fick filmskaparna ta emot många lovord från en publik väl utspridd i Sverige. Se en kort introduktion till filmen nedan och besök filmskaparen https://campfire-stories.org/
Filmen är 75 minuter lång och mestadels på svenska och lite på engelska, men med svensk text under de engelska bitarna. Hur gör vi för att organisera en filmvisning?

Är ni intresserade av att organisera en visning? Skicka en e-post till kansli@upplandsbygd.se så gör vi vårt bästa för att vi tillsammans hittar en bra lösning. Vad händer om intresset är för stort?

Vid stort intresse prioriteras under hösten en visning per kommun i kommunerna Knivsta, Sigtuna, Uppsala, Vallentuna och Östhammar. Organisationer som är medlem i Upplandsbygd har förtur!
För mer information om fördelar med att bli medlem och hur man blir medlem se hur du kan Engagera dig!

Välkomna!