Ett litet samtal blev en fullbokad föreläsning

Ett litet samtal blev en fullbokad föreläsning. Dalby Bygdegård och Upplandsbygd i samarbete för en fullsatt föreläsning med beredskapsexpert Patrik Sellman.

I början av februari damp det ner ett litet mail hos Upplandsbygd. Fredrik från Dalby Bygdegård visste att den kända poddaren Patrick Sellman som driver podden ”I väntan på katastrofen” skulle befinna sig i Uppland i slutet på februari. Dalby Bygdegård har under en tid intresserat sig för och engagerat sig i beredskapsfrågor och såg möjligheten att arrangera ett föredrag med Patrick för att ytterligare få kunskap och inspiration kring Beredskapsarbete. Tyvärr hade de inte finansieringen för detta och det var därför som Fredrik hörde av sig till oss på Upplandsbygd.

Sedan gick allt väldigt snabbt! Eftersom att temat på denna föreläsning var beredskap/ resiliens passade den klockrent in i vår strategi och vi kunde samverka med Dalby på ett snabbt och flexibelt sätt på grund av att vi driver egna projekt där det finns öppningar för denna sortens sammankomster och föreläsningar.

Så- vi bokade in Patrick på Dalby Bygdegård den 27 februari och hur gick det sen? Det blev fullsatt, intresset var megastort. De 100 platserna som fanns tillgodo i bygdegården var uppbokade lång tid innan föreläsningen. WOW! Vilken känsla!

 

 

 

Var föreläsningen bra då kanske ni undrar? ja, den var jättebra. Patrick Sellman har tidigare arbetat som yrkesofficer och kunde dra många paralleller mellan beredskapen runt om i Sverige på 80-talet, under kalla kriget jämfört med nu. Han jobbar inte längre som yrkesofficier utan är nu verksam både som småbrukare och biodlare men även som beredskapsexpert och folkbildare. Han fick oss att förstå det aktuella läget på nationell nivå och hur viktigt det är att ha en lokal resiliens, där man jobbar förebyggande på många olika plan för att inte vara så sårbara när olika storskaliga system på något sätt brister. Vad kan man göra lokalt då? Ja, man kan börja fundera på frågor som mat, energi, vatten, transport och värme. Och kanske viktigast av allt- det sociala- gemenskap, samarbeten och samverkan lokalt.

Är du eller din organisation intresserade av att göra något liknande? Hör av dig! Vi vill vara den bästa partnern för dig här i Upplandsbygd vad gäller hållbar omställning <3

Vi hörs! /Jenny