En lyckad nätverksträff!

Nya idéer och samarbeten tog form under årets nätverksträff.

Igår träffades Upplandsbygds nätverk som till stor del självorganiserat initierade flera nya projektidéer och förslag på kommande tematräffar. Idéer med rörelsekraft att gå från tankar och ord till handling. Tack alla för att ni gjorde denna dag till en av årets höjdpunkter! Ett speciellt tack till inspirationspanelen med Annette Wilnersson från Betongfabriken & CO, Elin Boström från Bobrunna gård och Sara Antell från Eda lägergårdsförening.

Under eftermiddagen testade vi att använda ”Open space” som metod. Responsen från deltagarna var väldigt positiv. De fick energi, hittade samarbeten och lärde sig nya saker. En kommenterade att det var bra att deltagarna hade olika intressen och kompetenser. Då träffar man personer som man inte skulle ha pratat med annars och det händer mer. Ett roligt exempel var att en deltagare som vill ha biodling på en skärgårsö fick kontakt med en biodlare som är aktiv i en förening för bevarande av biarter. Föreningen är intresserade av att sätta ut kupor med ovanliga arter på öar, för att de får leva mer ostört där. Den här nya kontakten betyder att nyttan kan bli större för fler, samtidigt som det skulle kosta mindre.

Alla personer och organisationer som är intresserade av hållbar omställning är välkomna att gå med i vårt nätverk. Genom att kostnadsfritt gå med i nätverket får du vårt nyhetsbrev och inbjudningar till den årliga nätverksträffen, temakvällar och studiebesök m.m. Du får chansen att träffa fler eldsjälar från olika delar av vårt område som brinner för hållbara bygder och hitta nya samarbeten. Läs mer om nätverket och hur du kan bli medlem här: https://upplandsbygd.se/engagera-dig/